De bloem

Elegantie en uithoudingsvermogen

Achtergrond

Oorspronkelijk werd Lisianthus in het wild gevonden in Noord-Amerika en Mexico. De natuurlijke habitat van de planten is er in prairies en rivierbeddingen.
De gecultiveerde versie met de botanische naam Eustoma russellinum bestaat sinds de jaren dertig en is een directe afstammeling van de Amerikaanse ‘prairiegentiaan’.

In Nederland worden enkelbloemige en dubbelbloemige soorten geteeld. Er zijn tal van mooie rassen beschikbaar en elk jaar komen er nieuwe rassen op de markt.
Het grootste deel van de geteelde Lisianthus wordt geëxporteerd, met als belangrijkste exportmarkten Duitsland, Rusland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Beschikbaarheid het hele jaar door

Wil je degenen zien die betrokken zijn bij het groeien?

Zo houdt u uw Lisianthus vers

Ondanks haar fijne, bijna fragiele schoonheid is Lisianthus een sterke bloem met een veel langer vaasleven dan je zou verwachten! Hier zijn enkele tips om je bloemen er fris en mooi uit te laten zien.

  • Gebruik een schone vaas en schoon water. Onvoldoende schone vazen ​​bevatten bacteriën die het vaasleven van de bloemen negatief kunnen beïnvloeden.
  • Voeg altijd snijbloemenvoedsel toe. Dit verlengt de houdbaarheid met minimaal een week.
  • Om bacterievorming te voorkomen, strip je de stelen goed onder de waterlijn en zorg je ervoor dat er geen bladeren in het water blijven hangen.
  • Vermijden direct zonlicht en hoge temperaturen. Door de vaas op een koele plaats te plaatsen, verlengt u de houdbaarheid van de bloemen.
  • Voorkom grote temperatuurschommelingen en tocht die anders botrytis (grijze schimmel) kunnen veroorzaken. Lisianthus is vatbaar voor Botrytis-infectie.
  • Controleer bij de aanschaf van Lisianthus goed het stadium van rijpheid. De stengel is volwassen genoeg als minimaal twee bloemen open en goed gekleurd zijn. Onrijpe stelen zullen niet goed openen in de vaas. Uw kwaliteitsbloemist zorgt ervoor dat u goede stelen koopt.

Producent van jonge planten

Partners

Maak kennis met onze commissie

Voorzitter

FPC vertegenwoordiger

Penningmeester

Ambassadeur

leden

projectleider fpc

marketing Promotie