Interieur

Een deel van ons dagelijks leven

Interieurontwerp is de kunst en wetenschap van het verbeteren van het interieur van een gebouw om een ​​gezondere en meer esthetisch aangename omgeving te creëren voor de mensen die de ruimte gebruiken. Een binnenhuisarchitect is iemand die dergelijke projecten plant, onderzoekt, coördineert en beheert. Interieurontwerp is een veelzijdig beroep dat conceptuele ontwikkeling omvat, ruimtelijke ordening, inspecties ter plaatse, programmering, onderzoek, communicatie met de belanghebbenden van een project, constructiebeheer en uitvoering van het ontwerp.

Het beroep interieurontwerper werd na de Tweede Wereldoorlog meer gevestigd. Vanaf de jaren vijftig namen de uitgaven aan het huis toe. Er werden cursussen voor interieurontwerp gemaakt, waarvoor de publicatie van studieboeken en referentiebronnen nodig was. Historische verslagen van binnenhuisarchitecten en bedrijven die zich onderscheidden van de decoratieve kunstspecialisten kwamen beschikbaar. Organisaties voor het reguleren van onderwijs, kwalificaties, normen en werkwijzen, enz. werden voor dit beroek vastgesteld.

Interieurarchitectuur speelde eerder een ondergeschikte rol in de architectuur. Het heeft ook veel connecties met andere ontwerpdisciplines, waaronder het werk van architecten, industrieel ontwerpers, ingenieurs, bouwers, ambachtslieden, enz.

Wil je onze bloemen in actie zien?

Om deze redenen werden normen en kwalificaties voor het interieurontwerp vaak opgenomen in andere professionele organisaties die met deze ontwerpen te maken hadden. Organisaties zoals de Chartered Society of Designers, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk in 1986, en het American Designers Institute, opgericht in 1938, beheersten verschillende ontwerpgebieden. Het was pas later dat specifieke vertegenwoordiging voor het beroep interieurontwerp werd ontwikkeld. De Amerikaanse National Society of Interior Designers werd opgericht in 1957, terwijl in het Verenigd Koninkrijk de Interior Decorators and Designers Association werd opgericht in 1966. In heel Europa werden andere organisaties zoals de Finse Association of Interior Architects (1949) opgericht en in 1994 International Interior Design Association werd opgericht. Geen betere manier om ons interieur mooier te maken dan met verse bloemen en speciaal met de klassieke elegantie van Lisianthus. Meestal is een interieur de basis van onze Lisianthus fotoshoots, uiteindelijk gebruiken mensen bloemen in hun huis.Tegenwoordig maken de bloemen en planten een deel uit van ons dagelijks leven en hebben ze een prominente plaats in ons interieur. Lisianthus met al zijn kwaliteit past in alle interieurstijlen.